EnglishIn English
Cosafe

Roslagens Sjövärnskår använder Cosafe för att kalla in jourbesättning

Roslagens Sjövärnskår bedrivs som en ideell förening. Flottan består av en tung trossfärja SVK 655, två Stridsbåt 90E, en räddningsskoter och en svävare som alla är stationerade i Hysingsvik strax söder om Norrtälje.

Arbetet är frivilligt men jourbaserat, när larmet går måste besättningen vara på plats och redo att lägga ut inom 15 minuter. Kåren är en betydande resurs inom Totalförsvaret i Roslagen och man har ett tätt samarbete med Räddningstjänsten i Norrtälje, Sjöfartsverket och Kustbevakningen. Man medverkar även i beredskapen kring Forsmarks kärnkraftverk.

Hur använder ni Cosafe och vad tycker ni?

Roslagens Sjövärnskår använder Cosafes larmapp för att kalla in jourbesättning vid larm. Som ett exempel kan nämnas när man kallades ut på ett larm om en brand på en ö i Roslagens skärgård. En brasa hade i ett obevakat ögonblick spridit sig med vindens hjälp och när Sjövärnskåren kom till ön nådde lågorna trädtopparna och hotade omkringliggande byggnader. Larmet gick via Cosafe och Sjövärnskåren var snabbt på plats med brandpumpar och personal.

”Vi är väldigt glada över samarbetet med Cosafe, som underlättar att kalla in jourbesättningen. Det är enkelt och tydligt att kommunicera genom, vid olika typer av larmhändelser” säger Janne Ernstgård, ordförande i Roslagens Sjövärnskår.

”Tack vare larmet från Cosafe och den snabba reaktionen från Roslagens Sjövärnskår var branden snart under kontroll. I en sådan situation blir det oerhört tydligt hur viktig tidsaspekten är” säger Janne Ernstgård.

”Vi tog emot många uppskattande kommentarer på Facebook efter insatsen och flera bidrag till verksamheten, något som vi på Roslagens Sjövärnskår är oerhört tacksamma för”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Fler artiklar och nyheter...

kriskommunikation

Fem starka skäl att undvika Teams, Slack och WhatsApp för kriskommunikation

Idag har många arbetsplatser helt eller delvis införlivat remote-kulturen vi vande oss vid under pandemin. Den stora fördelen har varit bättre balans i vardagen men högst upp på listan över de negativa aspekterna kommer oftast bristfällig intern kommunikation. Gränsen mellan det privata och arbetet har suddats ut. Vi har det moderna kontoret i fickan och

Deloitte fast 50

Cosafe på listan över snabbast växande techbolagen i Sverige

Vi är glada över att meddela att Cosafe har äran att vara en del av topplistan bland Sveriges snabbast växande teknikbolag, som Deloitte nyligen presenterade. Denna resa skulle inte vara möjlig utan våra underbara kunder i Sverige, Europa och Latinamerika, inom skolor, kommuner och företag. Vår vision är klar: att möjliggöra trygga och hållbara organisationer.

Köpings kommun använder Cosafe larmapp

Så har Köpings kommun ökat skolsäkerheten med Cosafe

Utbildningsförvaltningen i Köping har ett tiotal grundskolor, en gymnasieskola och ett antal fritidshem. När Thomas Hoffman påbörjade sin tjänst som säkerhetschef på Köpings kommun 2019 märkte han tidigt ett markant intresse för säkerhetsfrågor inom skolans värld. I april 2022 kom Thomas i kontakt med Cosafe och valde att inleda ett samarbete för att bygga ut

Ni kan vara igång på en dag!

Vår lösning är enkel att implementera, administrera och använda

Boka en demo med en av våra experter

Fyll i formuläret nedan för att boka en gratis demonstration.