Roslagens Sjövärnskår använder Cosafe för att kalla in jourbesättning

Roslagens Sjövärnskår bedrivs som en ideell förening. Flottan består av en tung trossfärja SVK 655, två Stridsbåt 90E, en räddningsskoter och en svävare som alla är stationerade i Hysingsvik strax söder om Norrtälje.

Arbetet är frivilligt men jourbaserat, när larmet går måste besättningen vara på plats och redo att lägga ut inom 15 minuter. Kåren är en betydande resurs inom Totalförsvaret i Roslagen och man har ett tätt samarbete med Räddningstjänsten i Norrtälje, Sjöfartsverket och Kustbevakningen. Man medverkar även i beredskapen kring Forsmarks kärnkraftverk.

Hur använder ni Cosafe och vad tycker ni?

Roslagens Sjövärnskår använder Cosafes larmapp för att kalla in jourbesättning vid larm. Som ett exempel kan nämnas när man kallades ut på ett larm om en brand på en ö i Roslagens skärgård. En brasa hade i ett obevakat ögonblick spridit sig med vindens hjälp och när Sjövärnskåren kom till ön nådde lågorna trädtopparna och hotade omkringliggande byggnader. Larmet gick via Cosafe och Sjövärnskåren var snabbt på plats med brandpumpar och personal.

”Vi är väldigt glada över samarbetet med Cosafe, som underlättar att kalla in jourbesättningen. Det är enkelt och tydligt att kommunicera genom, vid olika typer av larmhändelser” säger Janne Ernstgård, ordförande i Roslagens Sjövärnskår.

”Tack vare larmet från Cosafe och den snabba reaktionen från Roslagens Sjövärnskår var branden snart under kontroll. I en sådan situation blir det oerhört tydligt hur viktig tidsaspekten är” säger Janne Ernstgård.

”Vi tog emot många uppskattande kommentarer på Facebook efter insatsen och flera bidrag till verksamheten, något som vi på Roslagens Sjövärnskår är oerhört tacksamma för”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Fler artiklar och nyheter...

Grimstaskolan

Viktiga lärdomar från skolattacken på Grimstaskolan

Skolattacken på Grimstaskolan i Stockholm onsdagen den 3 maj, där en ensam beväpnad 18-årig gärningsman hotade personal och elever har fått stor uppmärksamhet i media. Incidenten har återigen lyft fram behovet av förberedelse och adekvata säkerhetsåtgärder i skolor runt om i landet. Händelsen visade tydligt hur snabba och korrekta beslut kan vara avgörande för att

Return on Security Investment

Få koll på din ROSI (Return on Security Investment) och spara pengar

Inom företagsvärlden är investeringar en nödvändighet för att uppnå tillväxt och utveckling. Det är viktigt att investeringar görs med omsorg och att de ger en bra avkastning (ROI). Det gäller såklart också investeringar i säkerhet – ROSI (Return on Security Investment). I den här bloggartikeln kommer vi att ta en titt på vad ROSI är

1 miljon svenska skolbarn får effektivare skydd med Cosafe larmapp

Tryggare skolmiljö för 1 miljon elever

Allt fler skolor upptäcker Cosafe larmapp och skaffar licenser till all sin personal. Nu är det så många privata och kommunala huvudmän som köpt Cosafe att hela 1 miljon svenska elever kan få en tryggare skolmiljö. “Skolan ska vara en trygg miljö för såväl elever som skolpersonal och vi är otroligt stolta över det förtroende

Ni kan vara igång på en dag!

Vår lösning är enkel att implementera, administrera och använda

Boka en demo med en av våra experter

Fyll i formuläret nedan för att boka en gratis demonstration.