EnglishIn English
Cosafe

Roslagens Sjövärnskår använder Cosafe för att kalla in jourbesättning

Roslagens Sjövärnskår bedrivs som en ideell förening. Flottan består av en tung trossfärja SVK 655, två Stridsbåt 90E, en räddningsskoter och en svävare som alla är stationerade i Hysingsvik strax söder om Norrtälje.

Arbetet är frivilligt men jourbaserat, när larmet går måste besättningen vara på plats och redo att lägga ut inom 15 minuter. Kåren är en betydande resurs inom Totalförsvaret i Roslagen och man har ett tätt samarbete med Räddningstjänsten i Norrtälje, Sjöfartsverket och Kustbevakningen. Man medverkar även i beredskapen kring Forsmarks kärnkraftverk.

Hur använder ni Cosafe och vad tycker ni?

Roslagens Sjövärnskår använder Cosafes larmapp för att kalla in jourbesättning vid larm. Som ett exempel kan nämnas när man kallades ut på ett larm om en brand på en ö i Roslagens skärgård. En brasa hade i ett obevakat ögonblick spridit sig med vindens hjälp och när Sjövärnskåren kom till ön nådde lågorna trädtopparna och hotade omkringliggande byggnader. Larmet gick via Cosafe och Sjövärnskåren var snabbt på plats med brandpumpar och personal.

”Vi är väldigt glada över samarbetet med Cosafe, som underlättar att kalla in jourbesättningen. Det är enkelt och tydligt att kommunicera genom, vid olika typer av larmhändelser” säger Janne Ernstgård, ordförande i Roslagens Sjövärnskår.

”Tack vare larmet från Cosafe och den snabba reaktionen från Roslagens Sjövärnskår var branden snart under kontroll. I en sådan situation blir det oerhört tydligt hur viktig tidsaspekten är” säger Janne Ernstgård.

”Vi tog emot många uppskattande kommentarer på Facebook efter insatsen och flera bidrag till verksamheten, något som vi på Roslagens Sjövärnskår är oerhört tacksamma för”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Fler artiklar och nyheter...

Ökad trygghet i Uppsala kommuns skolor med Cosafe larmapp

Carlos Hernandez Rubio: Årets Skyddsängel efter hans agerande på Grimstaskolan

I en värld där skolsäkerhet blivit ett alltmer aktuellt ämne, har Sverige fått sin egen hjälte i form av Carlos Hernandez Rubio, vaktmästare på Grimstaskolan. Hans modiga insats under en skolattack förra året har inte bara räddat liv utan även belönat honom med titeln ”Årets Skyddsängel” av Aftonbladet, vilket har kastat ljus över vikten av

Nils Holgerssongymnasiet

Säkerhet prioriteras på Nils Holgerssongymnasiet med hjälp av Cosafe

På Nils Holgerssongymnasiet i Skurup är säkerheten av yttersta vikt, särskilt då skolan erbjuder utbildningar inom högriskyrken som jordbruk och bygg. Genom ett framstående användande av den digitala säkerhetslösningen Cosafe lyckas skolan proaktivt hantera och förebygga risker, vilket skapar en tryggare utbildningsmiljö för såväl elever som personal. Tack vare Cosafe kan skolpersonalen snabbt hantera potentiella

Woman in couch receiving troubling news on phone in christmas times.

Incidenthantering på hybridkontoret: 4 ledarskapstips för en trygg jul!

Med julen runt hörnet samlas ofta hybridkontoret för det årliga julfirandet, samarbetet kring den sista deadlinen och utvärdering av det gångna året. En intensiv tid där det är mycket som ska hinnas med innan vissa går på semester och andra fortsätter jobba – både hemma och på kontoret. Som chef med personalansvar bidrar detta lätt

Ni kan vara igång på en dag!

Vår lösning är enkel att implementera, administrera och använda

Boka en demo med en av våra experter

Fyll i formuläret nedan för att boka en gratis demonstration.